keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Vaihtoehto vieraskirjalle

Luin ensi kertaa photoboothista muutama kuukausi sitten jostain ihanasta hääblogista. Huomasinkin pian, että se on melko suosittu ilmiö nykypäivän häämaailmassa, vaikkakin itse en ole sellaista ikinä livenä nähnyt saati päässyt kokeilemaan.

Minusta photobooth on todella hauska tapa saada valokuvamuistot kaikista häävieraista. Olenkin ajatellut, että perinteisen vieraskirjan sijaan vieraat voisivat ottaa photobooth-kuvat ja lisätä ne oman nimensä kohdalle vieraskirjaan, jossa myös olisi muutama rivi terveisille. Se vaatisi kuitenkin polaroid-kameran, joka tulostaisi valokuvan heti sen ottamisen jälkeen. Tein muutaman google-haun ja löysin Fujifilmin polaroid-kameran, joka sopisi erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Kamera maksaa nettikaupassa alle 100 € ja koska olen salaa aina halunnut sellaista luulen, että sille olisi muutenkin käyttöä.

Itse photobooth-aseman haluaisin rakentaa levystä, jonka pinnan voisi esim. tapetoida tai verhoilla kivalla kankaalla. Levyyn tehtäisiin sopivan kokoinen aukko, ehkä noin 80 cm x 80 cm,  jonka voisi rajata siisteillä kehyksillä. Kuvattavat henkilöt saisivat kurkistaa kameralle propseineen aukon toiselta puolelta.

Tässä hieman inspiraatiota photoboothin suunnitteluun

[kuva]

[kuva]

[kuva]

[kuva]

[kuva]

Siis näihin voi keksiä vaikka mitä! Propsien ei todellakaan tarvitse olla niitä perinteisiä pahvinaamareita, vaan kuvaan voidaan tuoda niin huonekaluja kuin vanhoja valokuvia, kukkia ym. ja siten luoda ihan omanlaisensa lavastettu tila!

2 kommenttia:

  1. Minä luin koko sanan "photobooth" sinun blogista ja jouduin googlettamaan, mitä se tarkoittaa. :D Joka tapauksessa tosi hauska ajatus ja teidän vieraskirjasta tulee varmasti tosi kiva noiden kuvien kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin tosiaan törmäsin siihen vasta tutustuessani hääblogien maailmaan, enkä kyllä ollut koskaan kuullut sellaisesta. Tosin nyt jo jotkut kokevat sen olevan "nähty juttu" häissä, mikä on minusta vähän hassua :)

    VastaaPoista