keskiviikko 11. helmikuuta 2015

DIY: Happy Joe pullojen spraymaalaaminen

Nyt kävi vähän huonosti meidän Happy Joe pullojen kanssa. Tässähän on jo kulunut jonkin aikaa, kun ne maalattiin ja kävin viime viikolla tarkistamassa tilanteen. No pilallahan ne olivat. Maali ei ollut päässyt täysin kuivumaan pullon keskiosasta alaspäin, joten kaikkiin pulloihin oli ilmestynyt valumisjälkiä. Pohdimme hieman syytä tähän ja tulimme siihen tulokseen, että koska pullon kaula on kapea, ilma ei ole päässyt vaihtumaan pullon alaosassa tarpeeksi nopeasti, jotta maali olisi kuivunut. Kaulassa oleva maali sen sijaan oli täydellistä. Jos haluat kokeilla pullojen maalaamista, niin kannatta varmistaa seuraavat asiat:

1. Valitse nopeasti kuivuvaa maalia. Mikäli pulloihin ei laiteta vettä, on akryylimaali melko varma valinta.
2. Kuivata pullot tilassa, jossa ilma vaihtuu tiheään tai asenna jonkinlainen tuuletin pullojen päälle. Kenties kesällä voisi kokeilla jättää pullot ulos kuivumaan maalaamisen jälkeen ja vielä auringonpaisteeseen.

Toisaalta, tässähän on myös muita vaihtoehtoja. Joko valitaan maalattaviksi lasiesineiksi suurempikaulaisia pulloja tai vaikka lasipurkkeja - niissä maali kuivuu aivan varmasti hyvin. Me taas päädyttiin spraymaalaamaan meidän pullot, koska siten saadaan vielä hyödynnettyä jo maalatut, pilalle menneet pullot.


Vasemmalla oleva pullo on sisäpinnoilta maalattu ja siinä näkyy selkeästi valumajäljet. Oikeanpuoleinen pullo on spraymaalattu kiiltävällä valkoisella. Aika jees eikö vain?

Tästä projektista viisastuneena voin suositella pullojen spraymaalaamista. Se oli kohtalaisen helppoa ja lopputulos on aivan yhtä hyvä kuin aikaisempien pullojen kohdalla. Ainoa miinus tässä hommassa on se, että tuo spraymaali on aika vahvaa settiä eikä sen kanssa sisätiloissa oikein viitsi leikkiä. Yhden saimme tehtyä saunassa (sulhasen idea), koska siellä on vähän parempi ilmastointi ja avattava ikkuna. Nyt kuitenkin suosiolla odotetaan lämpimämpiä säitä ennenkuin aletaan tekemään näitä urakalla.


Eli, ravistele spraypurkkia ennen maalaamista ja aseta pullo mielellään jonkin tason päälle, jota voi pyörittää, niin ei tarvitse koskea itse pulloon. Suihkauta maalia nopealla ylös-alas liikkeellä ja varmista, että maalipinta on peittävä. Maali kuivuu nopeasti, noin 15 minuutissa. Pullot kannattaa kääriä paperiin tai vaikka kuplamuoviin ennen säilöön siirtämistä, maalipinnan naarmuuntumisen ehkäisemiseksi.

6 kommenttia:

  1. Harmillista, että maalatuille pulloille kävi noin mutta hyvin näyttäisi tosiaan ajavan asian tuo spraykin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eniten ehkä harmittaa hukkaan mennyt työ. Mutta loppujen lopuksi päästään tavoiteltuun ilmeeseen :)

      Poista
  2. Onpas ne nättejä valkoisena! Me maalaattiin korallisiksi ja ne näyttivät ihan kaljapulloilta. :D Akryylimaalilla saatiin sama halkeiluongelma, koska siti piti ohentaa niin paljon ennenkuin liuku sujuvasti pullosta toiseen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oho, sattuipa teillä hassusti! Niin akryylimaalissa voikin olla juuri se ongelma, että sitä pitää ohentaa liikaa.. Ei ole tosiaankaan helppo tehtävä tämä!

      Poista
  3. Pysyykö tuo spaymaali kyllä kunnolla? Mietin, kun niitä kuljettaa hääpaikalle ja esim. jos joku laatikon kulma tai kynsi nirhaisee niin lähteekö se maali helposti irti :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lähde todellakaan niin helposti! :) itsekin ensin ajattelin, että nirhaantuvat helposti, mutta kun maali on oikeasti kuivaa niin se kyllä pysyy siistinä. Kun pullot pakkaa vaikka laatikkoon, niin väliin kannattaa laittaa jotain paperia tai muovia, ihan varmuuden vuoksi ettei pullot hinkkaa jatkuvasti toisiaan :)

      Poista