maanantai 22. kesäkuuta 2015

Häiden juomatarjoilu

Meillä on vihdoinkin hankittuna kaikki alkoholilliset juomat häihin, boolireseptit on päätetty ja edessä on enää alkoholittomien booliainesten hankinta. Meillä juomat haettiin niin monen muunkin tapaan Tallinnasta. Teimme sinne kaiken kaikkiaan kaksi reissua, vanhempani kävivät ensin hakemassa olutta, siideriä, lonkeroa, konjakkia ja punkkua. Muutama viikko sitten sulhanen kävi kaverinsa kanssa hakemassa loput punkut, valkkarit, kuohuviinit, booliainekset ja kermaliköörit sekä limpparia.



Meillehän on tulossa noin 100 aikuisen häät joten juomaa tarvitaan jonkin verran. Tällaisiin määrin me lopulta päädyttiin:

Tervetulomalja:
  • 18 pulloa Sladkoje Igristoje -kuohuviiniä
Tölkkijuomat:
  • 5 laatikkoa Upcider Natural Apple -siideriä
  • 4 laatikkoa Sinebrychoff Long Drink -lonkeroa
  • 2 laatikkoa Sinebrychoff Cranberry Long Drink -lonkeroa
  • 2 laatikkoa Golden Cap Lemon Soda -alkoholijuomaa
  • 10 laatikkoa Saku Originaal -olutta
Jokaiselle aikuiselle on näin ollen noin 6 tölkkiä juomaa.

Ruokailun yhteydessä tarjottavat viinit:
  • 18 pulloa Torres Sangre de Toro -punaviiniä
  • 12 pulloa laivan punaviiniä 
  • 30 pulloa St. Ursula Sommelier's Select -valkoviiniä
Meille kävi niin hassusti, että toisella hakureissulla Torresin punaviini oli loppu, joten jouduimme tyytymään vastaavaan. Suunnittelimme laittavamme näitä sitten joka toiseen pöytään, niin kokonaisuus säilyy mahdollisimman eheänä ja vierailla on mahdollisuus vaihtaa viinilaatua niin halutessaan. Kumpaakin viiniä mahtuu pöytiin 21 pulloa, joten ylimääräiset 9 pulloa kumpaakin viiniä jää baaripöydälle, jossa viinilasin voi käydä itse täyttämässä jos viini pöydästä loppuu. Pöytien viineistä riittää jokaiselle henkilölle 20 cl kumpaakin viiniä.

Kahvin avecit:
  • 3 pulloa Baileys -kermalikööriä
  • 3 pulloa V.S.O.P. -konjakkia
Booliainekset:
  • 8 pulloa Sladkoje Igristoje -kuohuviiniä
  • 8 pulloa Fresita -kuohuviiniä
  • 8 pulloa Remedia Peach Liqueur
  • 4 pulloa Vodkaa
  • 8 pulloa Schweppes Russchian -juomaa
Alkoholittomat:
  • 1 laatikko Coca-Cola -tölkkejä
  • 1 laatikko Fanta -tölkkejä
Hankkimatta on vielä booliin seuraavat ainekset:
  • 6 litraa sitruunamehua
  • 8 pulloa Sitruuna-lime limsaa
Lisäksi meille tulee muutama alkoholiton olutvaihtoehto ja viini. Tarkoituksena on myös keksiä yksi alkoholiton booli, sillä meillä on neljä booliastiaa. Yksi on vedelle, kaksi alkoholillisille booleille ja yksi alkoholittomalle. Uskon, että eräät voisivat tätä boolivaihtoehtoa arvostaa, ettei joudu tyytymään pelkästään veteen ja limppariin.

Alkoholilliset boolireseptit laadin aikalailla itse, sillä halusimme mittasuhteista mahdollisimman helpot. Yksi satsi on siis 6 litraa, eli sen verran kuin kuuluisiin hanallisiin booliastioihin menee. Näitä satseja tehdään kumpaakin neljä, eli boolia on yhteensä 48 litraa. Boolireseptit on seuraavanlaiset:

Sitrusbooli, 6 litraa, alkoholipitoisuus 4,8%

2 pulloa á 0,75 l Sladkoje Igristoje -kuohuviiniä
2 pulloa á 1,5 l Sitruuna-lime limsaa
1 pullo á 0,5 l Vodkaa
1 litra sitruunamehua

Mansikkabooli, 6 litraa, alkoholipitoisuus 5%

2 pulloa á 0,75 l Fresita -kuohuviiniä
2 pulloa á 1,5 l Schweppes Russchian -juomaa
2 pulloa á 0,5 l Remedia Peach -likööriä
0,5 litraa sitruunamehua

Juomien määrää on pohdittu ja laskeskeltu todella moneen otteeseen ja uskon nyt saavuttaneemme melko hyvän määrän. Emme halua, että juomat loppuvat kesken mutta samalla emme halua haaskata ylimääräisiin juomiin hirveitä summia. Siispä näillä mennään. 

13 kommenttia:

  1. Ei varmaankaan noilla määrillä lopu kesken :)

    VastaaPoista
  2. Apua, meillä tölkkejä 4kpl/naama :O loppuukohan kesken.. mutta nuo teidän boolit vaikutti niin hyviltä että taidanpa miettiä vastaavia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos meillä on jotain liikaa niin sitten tölkkejä :D Onhan tuo 6/hlö aika paljon, mutta sinänsä tässä on myös huomioitu sellaiset tapaukset, jossa puoliksi juotu tölkki unohtuu johonkin ja sitten otetaan uusi sen tilalle... :)

      Poista
  3. Saako kysyä mitä tämä kaikki yhteensä maksoi Virossa? Itselläkin tarkoitus lähteä hakemaan juomia sieltä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt heitit pahan kysymyksen ;) Meillä hakureissu tehtiin kahdessa erässä ja lisäksi mukaan tarttui myös sellaisia juomia, joita häissä ei tarjoilla. Jälkimmäisellä reissulla meillä meni kuohareihin, likööriin, vodkaan, valkoviiniin ja muutamiin punkkupulloihin sekä limppareihin ehkä noin 450 €. Aikaisemmalla kerralla punkkuihin, olueen, lonkeroon, siideriin ja konjakkiin taisi mennä noin 300-400€. Yhteensä siis noin 800€ + matkat, jotka Tallinkin 22h risteilyllä olivat noin 80€/per matka, auto mukaanlukien. Ihan kohtuu hinta huomioiden, että meillä on todella paljon tarjottavaa tässä. Kotimaan kaupoissa loppulasku olisi ehkä ollut noin kolmanneksen suurempi, eli reippaasti tuli säästöä :)

      Poista
    2. Jep! Todella edullista verrattuna kotimaan hintoihin. :) Kiitos tästä!

      Poista
  4. Millai teillä riitti juomat, jäikö paljon yli vai vetikö tiukille?
    Meillä on vieraita suurinpiirtein saman verran, kuin teillä ja määrät epäilyttää...
    Tuntuu, että sitä juomaa saa raahata PALJON, eikä viitsisi ylimääräistä ostaa.
    Menikö boolia paljon, vai joivatko ihmiset enemmän mietoja?

    Terveisin: viikonloppuna viinalastia hakeva morsian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeasti kun asiaa pohdin, niin yli taisi jäädä noin 3 laatikkoa olutta, 3 laatikkoa lonkeroa ja 1 laatikko siideriä. Valkkaria jäi n. 10 pulloa, punkkua 5 pulloa. Baileystä jäi 3 pullosta kaksi ja yksi pullo konjakkia. Liikaa siis oli, mutta ei kuitenkaan mitään järkyttäviä määriä jäänyt. Boolia taisi jäädä yksi tai kaksi 6 l satsia tekemättä, eli sitä meni hyvin. Meillä lähti pari "varmaa juomaria" aikaisin kotiin, niin siinä taisi jonkin verran jo säästyä ;) Booli oli meillä kyllä tosi suosittua, mutta niin oli myös miedot. Sinänsä meidän booli oli ihan yhtä mietoa kuin tölkkijuomatkin! :) Toivottavasti tästä on hyötyä teille, tarkempaa postausta asiasta on tietty tulossa myöhemmin.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta!
      Aika samoja määriä raahattiin + meille tulee vielä baari, josta saa drinkkejä.
      Uskon siis juomien riittävän ja eiköhän loppuillasta kaikille maistu kraanavesi, kun tarpeeksi on ryypätty. ;)

      Poista
  5. Hei, riittikö teillä alkoholittomat juomat hyvin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuten tuohon aikaisempaan kommenttiin kirjoitin, juomat riittivät oikein hyvin! Kaikkia tölkkejä jäi yli melko paljon, siideriä vähiten. Boolit olivat todella suosittuja ja muistaakseni mansikkaboolia jäi yli yksi satsi. Jälkeenpäin ajateltuna olutta ja lonkeroa olisi voinut ostaa muutaman laatikon vähemmän mutta muutoin laskelmamme osuivat oikein hyvin kohdalleen :)

      Poista
  6. Sladkoje Igristoje ei ole kuohuviiniä, vaan kuohuvaa hedelmäviiniä, siis hiilihapotettua. Maukasta silti ja hämää asiaa tuntemattoman ja 'muka' asiantuntijankin... ;-)

    VastaaPoista