perjantai 21. elokuuta 2015

Morsiuspuku

Valokuvat © Jarno Pellinen. Ethän kopio kuvia!

Häiden läpikäynnissä on nyt päästy juhlan alkuun ja ajattelin tässä vaiheessa pysähtyä hetkeksi ja käydä läpi muutamia hääpäivämme pääasioita. Ensimmäisenä haluan esitellä teille morsiuspukuni.

Kaikkihan alkoi mielikuvasta, jonka mukaan morsiuspukuni olisi kevyt, a-linjainen ja elegantti. Toivoin siihen sydänpäätietä, pitsisiä yksityiskohtia ja halusin sen korostavan vyötäröä. Valikoin heti alkuun pois satiiniset, olkaimelliset ja liian prinsessamaiset puvut. Blogin alkutaipaleella kerroin morsiuspuvun etsinnästä ja tässä postauksessa kävin läpi tuntemuksiani asiaan liittyen. Esittelin tuolloin kuvia puvusta, jonka malli oli mieluinen, koristelua oli sopivasti ja materiaalit vaikuttivat oikeanlaisilta. Postausta seuraavana päivänä menin Tampereen Morsiusgalleriaan, josta kyseinen puku löytyi. Valitsin sen sovitukseen noin kymmenen muun puvun kanssa. Sovittelin jälleen kerran pukua toisensa jälkeen ja mikään ei oikein tuntunut oikealta, kunnes kohdalle tuli tämä esittelemäni malli. Päätin todella nopeasti, että halusin juuri sen ja jouduin jopa vakuuttelemaan myyjälle, että olen päätökseni tehnyt. Kyllä sen sitten vain tietää, kun se oikea tulee kohdalle.

Morsiuspuvukseni valikoitui siis ihana, upea White One:n Jacques - sama puku siis jonka esittelin teille silloin vuosi sitten. Oli todella hassu tunne, kun puin puvun päälleni ensimmäistä kertaa. Tunsin, että tässä puvussa voin oikeasti liikkua, se tuntui mukavalta ja näytti niin ihanalta. Se oli juuri sopivan yksinkertainen, romanttinen ja elegantti.





Kuten aikaisemmin täälläkin pohdiskelin, halusin yhdistää morsiuspukuuni koristeellisen vyön. Tutustuin valmiisiin vaihtoehtoihin häämessuilla ja netissä, mutta mitään täydellistä ei oikein tullut vastaan. Niinpä otin yhteyttä Ateljé Tuhkimotarinan Heidiin, jonka taidonnäytteisiin olin tutustunut useilla häämessuilla, ja kerroin hänelle vyöpohdinnoistani. Lähetin Heidille kasan inspiraatiokuvia ja hän ryhtyi tuumasta toimeen ja lähetti minulle kuvia eri vaihtoehdoista. Niinpä päätin tilata häneltä mittatilausvyön, jossa yhdityisi helmet, strassit, pitsi ja satininauha. Vähän aikaa myöhemmin vyö saapui postissa kotiin ja pakkohan sitä oli sovittaa heti puvun kanssa - se oli niin täydellinen!


Puvussa oli todella mukava olla koko päivän, mutta tanssiessa minulla oli hieman hankalaa. Takaosaan oli kyllä kiinnitetty nappi joten sain laahuksen nostettua ylös, mutta silti taaksepäin astuminen johti siihen, että tallasin kokoajan laahustani. Liukastelin koko häätanssimme ajan ja siinä hetkellä toivoin, että olisin valinnut vaikka sääripituisen puvun! Muutoin olin kyllä tyytyväinen morsiuspukuuni mitä tulee mukavuuteen. Vaikka hääpäivänämme ei ollut mitenkää erityisen kuuma, oli ihanaa kuinka kevyeltä puku tuntui päälläni.

Häätanssin jälkeen päädyin vaihtamaan morsiuspuvun polvipituiseen jatkomekkooni, jossa oli morsiuspuvun tapaan tylliä ja pitsiä. Johan muuttui tanssiminen helpommaksi! Esittelen kuvia jatkomekostani sitten hääjuhlakertomuksen edetessä siihen kohtaan.

Tällä hetkellä morsiuspuku odottaa pukupussissaan pesulaan pääsyä. Mitä sille sen jälkeen teen, en vielä tiedä. Pohdin välillä pitäisikö se laittaa myyntiin vai pidänkö sen itselläni. Jotenkin vain tuntuu niin lopulliselta luopua morsiuspuvusta - siiten ne häät ovat todella ohi. Taidan odottaa vielä hetken, ennen kuin teen päätöksen!

2 kommenttia: